Η αλλαγή της διακόσμησης μέσα στο σπίτι συμβάλει ενεργά στην αλλαγή της ψυχολογίας! Ένας τρόπος για να το κάνετε οικονομικά, σε ολόκληρο το σπίτι, μόνο με ένα υλικό είναι φυσικά οι χρωματιστές διακοσμητικές ταινίες.

Σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες αλλά και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία μπορείτε να βρείτε αμέτρητα χρώματα και σχέδια από διακοσμητικές ταινίες. Εμείς, ετοιμάσαμε μερικές προτάσεις που συμπεριλαμβάνουν όλους τους χώρους του σπιτιού.

Τώρα, αν αναρωτιέστε για το πώς θα τα καταφέρετε, σας βεβαιώνουμε πως για όλα υπάρχει λύση. Αν τα χεράκια σας δεν είναι και τόσο επί των τεχνών δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Υπάρχει ένας ιδιαίτερα εύκολος τρόπος για να πετύχετε τη δημιουργία σχεδίων με διακοσμητικές ταινίες. Ο τρόπος για να δημιουργήσετε σχέδια πάνω σε μια επιφάνεια με διακοσμητικές ταινίες είναι να ζωγραφίσετε πρώτα με ένα μολύβι μικρές κουκκίδες και στη συνέχεια, όπως και στο σταυρόλεξο, να ενώνετε τις κουκκίδες με τις διακοσμητικές ταινίες. Απλό!

Ας ξεκινήσουμε όμως με τις προτάσεις!

Είσοδος για τη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού σας, ακόμη κι όταν αυτή δεν έχει πολλά περιθώρια για μεγάλες επεμβάσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δημιουργώντας ένα περίτεχνο γεωμετρικό σχέδιο στον τοίχο δίπλα από την πόρτα αμέσως όλα θα έχουν αλλάξει και η διακόσμηση της εισόδου σας, λιτά μεν, θα έχει ολοκληρωθεί.

Πόρτα Από την εσωτερική πλευρά της εισόδου του σπιτιού ή ακόμη και στις εσωτερικές πόρτες των δωματίων μπορείτε να δημιουργήσετε με τις διακοσμητικές ταινίες διάφορα γεωμετρικά σχήματα και να δώσετε, στη στιγμή, άλλο χαρακτήρα στο ύφος τους, ειδικότερα αν πρόκειται για πόρτες μονόχρωμες και λείες.

Κουζίνα Μια έξυπνη αλλαγή στην κουζίνα με διακοσμητικές ταινίες είναι η επένδυσή τους πάνω στις καρέκλες. Ωστόσο, αν επιθυμείτε κάτι, πιο εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα απλό, στο σύνολο του χώρου τότε δεν έχετε από το να δημιουργήσετε διαγώνιες παράλληλες γραμμές πάνω σε μια επιφάνεια του τοίχου της κουζίνας σας. Η επιλογή του χρώματος θα εξαρτηθεί από τα ήδη υπάρχοντα του χώρου σας αλλά και του προσωπικού σας γούστου φυσικά.

Μπάνιο Εύκολα και απλά μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα πλακάκια του μπάνιου σας διακοσμητικές ταινίες και να δημιουργήσετε ένα γεωμετρικό σχήμα της επιλογής σας. Στην περίπτωση που οι χρωματισμοί στα πλακάκια του μπάνιου δεν σας επιτρέπουν και πολλές δημιουργικές επεμβάσεις με τις διακοσμητικές ταινίες τότε δεν έχετε από το να δημιουργήσετε κάποιο σχέδιο της επιλογής σας πάνω στα έπιπλα του μπάνιου. Απλά και εύκολα θα έχετε αλλάξει την εικόνα τους.

Υπνοδωμάτιο Στο υπνοδωμάτιο σας μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα γεωμετρικά σχέδια και ευφάνταστα. Οι δυνατότητες που έχετε με τις διακοσμητικές ταινίες είναι αμέτρητες. Το γεωμετρικό περίγραμμα μιας πόλης, για παράδειγμα, στην περίπτωση που το κρεβάτι σας δεν έχει προσκέφαλο είναι μια υπέροχη επιλογή και αρκετά πρωτοποριακή.

Χολ. Για το χολ ή το διάδρομο του σπιτιού σας, ειδικότερα αν αυτός είναι μικρός ή σκοτεινός, προτιμήστε να δημιουργήσετε γεωμετρικά σχήματα που θα καθοδηγούν το βλέμμα προς την οροφή. Με αυτό τον τρόπο κάθε διερχόμενος θα επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο κι έτσι το χολ ή ο διάδρομος σας θα βρίσκεται σε τελείως διαφορετική διάσταση.

Παιδικό. Στο παιδικό υπνοδωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη «θεατρική» σκηνή! Κάθε τοίχος μπορεί να γίνει η αυλαία μιας ονειρικής εναλλακτικής σκηνής για το ή τα παιδιά. Βρείτε το στοιχείο αυτό που εκφράζει κάθε παιδί και χαρίστε του τη χαρά του πρωταγωνιστικού ρόλου του δικού του έργου.

Καθιστικό. Μαζί με όλες τις εναλλακτικές διακόσμησης των τοίχων που κατά καιρούς σας έχουμε προτείνει έτσι και τώρα θα σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα απλό γεωμετρικό σχήμα με τις διακοσμητικές ταινίες σε μια επιφάνεια εκ των τοίχων του καθιστικού σας. Σε μια επιφάνεια όμως όπου η διακόσμηση θα είναι λιτή και κανένα αντικείμενο δεν θα κλέβει την προσοχή από το άλλο.

Τώρα ξέρετε πόσο εύκολα και οικονομικά μπορείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού σας μόνο με μια ταινία άρα δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Προμηθευτείτε ταινίες και ξεκινήστε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες επί των τοίχων σας και όχι μόνο!

Πηγή: www.spirossoulis.com